Bodos Eszter
2017. 09. 20.
Almakompót készítés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Almakompót készítés

Hozzávalók : 

1.5 kg alma
1 db citrom
8 ek cukor
1 db vanília (rúd)
6 db szegfűszeg
3 db fahéjrúd

elkészítés

Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és (mérettől függően) negyedekbe, vagy hat részre vágjuk. 

Alma vágás
Lábasba tesszük az almát,lábas

felöntjük vízzel, víz

hozzáadjuk a cukrot cukor

 a citrom kifacsart levétcitrom és a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, félbevágott vaníliarúd).fűszerek

 Addig főzzük, míg az alma majdnem puha nem lesz. főzésNem kell megvárni, míg teljesen megpuhul, mert a tűzről lehúzva úgyis még tovább puhul, mialatt saját levében kihűl.

Jó étvágyat mindenkinek.kész A gyerekeknek a munkafolymat, no meg a kóstolás is nagyon tetszett. kóstolásMi ebéd után édességként fogyasztottuk.finom


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés