Hozzávalók :
1.5 kg alma
1 db citrom
8 ek cukor
1 db vanília (rúd)
6 db szegfűszeg
3 db fahéjrúd
elkészítés
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és (mérettől függően) negyedekbe, vagy hat részre vágjuk.
Lábasba tesszük az almát,
felöntjük vízzel,
hozzáadjuk a cukrot
a citrom kifacsart levét és a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, félbevágott vaníliarúd).
Addig főzzük, míg az alma majdnem puha nem lesz. Nem kell megvárni, míg teljesen megpuhul, mert a tűzről lehúzva úgyis még tovább puhul, mialatt saját levében kihűl.
Jó étvágyat mindenkinek. A gyerekeknek a munkafolymat, no meg a kóstolás is nagyon tetszett.
Mi ebéd után édességként fogyasztottuk.